perjantai 23. tammikuuta 2015

Mummelit ovat saapuneet!

Itse asiassa jo eilen. Mummelit ovat siis äitini ja tätini.

Ohjeistin ihanan Mr. Lu:n, eli autonkuljettajamme sujuvalla kiinallani hakemaan mummelit lentokentältä ja hänhän luonnollisesti otti sen kunnia-asiakseen. Mr. Lu oli kuulemma suunnilleen kantanut rouvien valtavat (pyörillä varustetut) pakaasit tuloaulasta autolle. 

Kun lapset lähtivät kouluun ennen kahdeksaa, pistin töpinäksi ja haimme Ompun kanssa compoundin kaupasta hieman tuoreita leivonnaisia brunssipöytään ja laitoimme paikat viimeisen päälle siisteiksi - äiti on äiti vielä yli nelikymppisellekin ;) Sotkusta saa Katseita.

Juuri kun olin saanut kattauksen valmiiksi, Mr. Lu soitti alhaalta, että vieraat ovat täällä.


Jo perinteeksi on muodostunut, että katoan kiinantunnille juuri kun vieraat ovat saapuneet. Saimme hädin tuskin nostettua maljat ja katsottua paikat, kun lähdin edistämään surkeaa kiinan osaamistani pariksi tunniksi. Aloitin opiskelun uudestaan vasta vuoden alussa.  Mummelit jäivät nauttimaan brunssia ja purkamaan tavaroita.

Ja mitä kaikkea sieltä purkautuikaan! Tajusin sen vasta palattuani.

The kasa:


Eikä tässä ole edes läheskään kaikki! Saimme tuliaisina edelleen umpijäässä olevaa lohifiletä (täällä Kiinassa lohi on suomalaisittain naudan sisäfilen hinnoissa), Stockan Herkun leikkeleitä yms. yms. yms. 

Tytöt saivat tuliaisia Piruetista ja Eero X-BOX 360 Lego -pelin.

Omppu joutui taas kauneushoitolaan vieraiden saapumista edeltävänä päivänä ja oli totutusti erittäin nyrpeä, kun hänet parfyymintuoksuisena ja tuuheana sieltä hain.

Vieras oli kuitenkin mieluinen! Tätini Raija on Ompun "kummitäti" ja ystävyys on molemminpuoleista!


Omalla kylällä nautitun lounaan ja pienen kävelylenkin jälkeen lähdimme kotiin odottelemaan lapsia koulusta. Ja olipa riemua jälleennäkemisessä!
 
Eipä tullut napinaa välipalasta tällä kertaa: Ruispalaa! Maksamakkaraa! Oltermannia! Lauantai-makkaraa! Ella meni koululta suoraan balettiin, ja Lu:n mukana mennyt kylmälaukun eväiden sisältö sai kerrankin äidille hymiöiden ja kiitosten tulvan WhatsUpin kautta :) Päivällinenkin kuittaantui ruispaloilla!


Tänään vietimme hyvin ansaittua kotoutumispäivää Raketilla. Uintireissukin jäi aikeeksi. Ehtiihän sitä valmiissa maailmassa.

Huomenna kohti uusia seikkailuja!

4 kommenttia:

 1. Hei,
  Olemme nelilapsinen perhe muuttamassa Pekingiin tänä vuonna ja olen yrittänyt etsiä lapsiperheiden elämästä Pekingissä kertovia blogeja - tuloksetta. Näyttää siltä, että kaikki blogittajat ovat palanneet aikapäiviä sitten takaisin Suomeen. Ryhdyin sitten laajentamaan reviiriäni ja etsimään blogeja Shanghaista ja heti nappasi: löysin tämän blogin. Ja aivan mahtava täysosuma, sillä käsittelet ensimmäisissä lukemissani avauksissa juuri niitä asioita, jotka meilläkin ovat tällä hetkellä mietinnässä: vuokrasopimuksen ehtoja ja lasten kielikysymyksiä. :)

  Ja hienoa, että molemmissa perheissämme on teini-ikäinen kirjailijan alku.

  Täytyy palata lukemaan blogiasi ajan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Tervetuloa Kiinaan ja tervetuloa lukemaan :) Meitä Shanghaista kirjoittelevia on enemmänkin. Käväise Shanghain Suomi-koulun nettisivuilla www.shanghainsuomikoulu.com, sieltä linkeistä löydät muutamia Shanghai-blogeja - osa meistäkin on jo palannut kotiin, mutta esim. Vieraana Shanghaissa -blogista löytyy myöskin juuri muuttoon liittyviä selkeitä käytännön ohjeita. Minä olen enemmän tällainen höpöttelijä :) Itse heittäydyimme "vapaaseen pudotukseen" kaksi ja puoli vuotta sitten, kun mitään vertaistukea tai neuvoja ei meidän perheen tilanteeseen oikein mistään tuntunut löytynyt, vaikka pari aivan ihanaa ja kaunista Kiina-blogia löysinkin. Ei ollut edes Facebook-ryhmiä vielä silloin. Siksi oikeastaan aloin tätä blogia kirjoittamaan.

   Pekingissä toimii Suomi-koulu, sen olet varmaan jo löytänytkin? http://www.suomikoulu.pekinginsuomalaiset.fi
   Suosittelen nuorelle kirjailijanalulle lämpimästi etäkoulu Kulkurin äidinkielen suorittamista, vaikka se pikkuisen ottaakin voimia vielä koulun ohella tehdä kokeita ja tehtäviä. Mutta tukee suomenkielen säilymistä erityisesti kirjoittamisessa, joka ulkomailla helposti kuolee käytön puutteessa. Toki nykyisin sosiaalinen media paikkaa tätä =) Puhekielessä muutos ei ole niin paha, kun varmasti Pekingissäkin (ja omassa perheessä) suomalaisia juttukavereita riittää.

   Jos haluat kysellä yksityiskohtaisemmin, voit laittaa sähköpostiosoitteesi tähän kommentteihin, en julkaise sitä, mutta vastaan sinulle sitten meilillä. Marita

   Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Moi Ei-Leen,

   Sori, tämä IT-guru bloggari ensin julkaisi ja sitten tajusi sekunnissa, että lopussa on sun osoitteesi ja siksi poistin sen samassa sekunnissa :) . Kommenttisi oli kuitenkin kiva ja valaiseva. En kuitenkaan julkaise sitä uudestaan jollet anna lupaa - siis ilman sitä meiliosoitetta :) Sulla on kokemusta asioista, eli varmasti kaikki menee hyvin! Tsemppiä järjestelyihin! -Marita-

   Poista