perjantai 15. kesäkuuta 2012

Harrastamisen vaikeus

Jossain aikaisemmin kerroinkin, että tyttäremme harrastavat rytmistä voimistelua ja taitoluistelua. Molemmat ovat kilpailevissa ryhmissä ja harjoittelevat melko paljon, 4-6 kertaa viikossa.

Näiden harrastusten jatkaminen oli yksi tärkeistä asioista muuttoa harkitessamme. Ensin tie tuntui toivottomalta. Pienempien lasten "kuperkeikkakouluja" expattien lapsille löytyi kyllä, mutta vähänkään vakavamman harrastamisen kanssa tuntui törmäävän seinään, eivätkä asiat ole vieläkään mitenkään kauheasti selkiytyneet, jonkinlaisia ratkaisuja on kuitenkin näköpiirissä.

Kuva: Jukka Sohkanen (kuvassa Ella)

Rytmisen voimistelun osalta valmentaja löytyi Sport for Life -organisaation kautta. Valmentaja Zeching Oh on indonesialainen, sikäläisen maajoukkuetason ja Kaakkois-Aasian mestaruuskisojen menestynyt voimistelija. Haasteena on vielä löytää harjoittelupaikka, jossa pääsisi edes silloin tällöin tekemään kunnon matoilla ohjelmia. Ellan valmentaja on jo lupautunut lähettelemään uusia ohjelmia videoina meille ja muutenkin olemaan mukana etävalmentajana. Saapa nähdä mitä tästä tulee.Taitoluistelu aiheutti ensin enemmän harmaita hiuksia: Shanghai ei tuntunut ilmastonkaan puolesta olevan mikään ideaali paikka harrastaa taitoluistelua. Ahkeralla googlettamisella sentään pääsi pidemmälle kuin voimistelun puolella: Pudongissa on Mercedes Benz -arena, kansainväliset mitat täyttävä kaukalo, jossa toimii myös luisteluseura, Century Star Skating Club Shanghai, jolle löytyi myös www-sivusto: http://www.centurystar.com.cn/ Pahaksi onneksi sivusto on kiinaksi, eikä oikein taivu edes google translatoriin. 

House Hunting -matkalla selvisi, että myös Puxin puolella on jäähalli, jossa voi harrastaa jääkiekkoa (yksi katsastamamme talon Landlord osasi kertoa tämän, koska hänen poikansa harrasti jääkiekkoa). Agenttimme lupasi selvitellä asiaa, mutta toiveikas retkemme Puxin "jäähallille" johti ostoskeskukselle, josta löytyi yleisöluisteluun sopiva jääkenttä, sekin suljettu remontin vuoksi. 

Toivottavasti saisimme nämä lapsille tärkeät harrastuskuviot selvitettyä. Kuopuksemme Eero ei vielä harrasta mitään, mutta ilmoitti tuossa äsken haluavansa harrastaa golfia :) jaahas, taas yksi "edullinen" ja Kiinan "tilavassa" ympäristössä varmasti helposti järjestettävissä oleva harraste!

4 kommenttia:

 1. Hei taas. Miten teidän muuttosuunnitelmat etenevät? Myös meillä on house-hunting -reissu takana. Jotain kokemuksiamme voit lukea vieraanashanghaissa.blogspot.fi. Lisäsin muuten blogisi lukulistalleni (toivottavasti on ok), kun elämäntilanteet ekaluokkalaisineen on aika samanlaiset.
  Meillä asunto tulee olemaan Pudongin puolella. Vaikkakin WISS olisi ollut tosi mieluinen kouluvaihtoehto, ajankäytöllisistä syistä se ei oikein tule meille kysymykseen.
  Kiire kaiken järjestelyn suhteen tuntuu nyt aika kovalta! Huh, toivottavasti kaikki saadaan järjestymään, eikä mitään oleellista unohdu! Tsemppiä sinne teidän muuttorumbaan!
  t. Mia

  VastaaPoista
 2. Moikka,

  Telepaattista ehkä, mutta tänään päätin viimein ryhdistäytyä ja kirjoittaa vähän meidän hässäkän etenemisestä :) JOtenkin itseäni ärsyttää, vaikka kaikki asiat menevät eteenpäin, niin sellaisia valmiita juttuja on liian vähän!

  Itse henkilökohtaisesti olisin ehkä halunnut Pudongin puolelle, mutta meille se taas olisi ollut ihan älytön ratkaisu miehen työpaikan sijainnin kannalta.

  Minäkin lisäsin blogisi listalleni, tosiaan erityisesti tuo ekaluokkalainen vähän ihmetyttää, kun ei osaa suomeksikaan vielä lukea. Toisaalta kaikki sanovat että pienemmät omaksuvat kielen tosi nopeasti kun ei ole mitään pohjaa valmiina!

  Tsemppiä teillekin! Koska teillä on lähtöpäivä? Meillä näillä näkymin 20.8. KÄÄÄÄK!

  -Marita-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Hienoa, teillä asiat etenevät!
   Meinaatteko ottaa huonekaluja mukaan? Me emme ajatelleet ottaa, ainoastaan pakolliset tavarat ja vaatteet.
   Mihin asuntoon lopulta päädyitte? Me kävimme siellä suosikissanne Le Chambordissa. Siellä oli juuri vapautunut (olimme ekat katsojat) skandinaavisesti sisustettu asunto. Tämä vaan tiedoksi, jos ette ole tehneet sopimusta vielä.
   Meillä lähtö lienee kuun lopulla, paperiasiat etenevät kamalan hitaasti! Tarkoitus oli ehtiä koulun alkuun, joka SCIS:ssä on jo 16.8., mutta emme ehdi.

   Kovasti on käyty antamassa näytteitä ja keuhkokuvissa. Huomenna on vuorossa koko perheen lääkärintarkastus ja ensimmäinen satsi rokotuksia. Vähän harmittaa, kun 1-vuotiaastakin on pitänyt ottaa näytteitä ja röntgeniä... No, toivottavasti meiltä ei löydy lepraa, ettei lähtö peruunnu ;)
   Voikohan täällä laittaa yksityisviestiä, voisin laittaa sinulle mailiosoitteeni.
   t.Mia

   Poista
 3. Meilläkin on lähdössä vain vaatteet ja muuta ns. pakollista. Polkupyörät ajattelimme ottaa lapsille mukaan, koska ne jäävät täällä osin pieniksi maailmalla olon aikana ja meillä on pyöräilymatka kouluun. Tämäkin kyllä ratkeaa vasta kun tavaran kokonaismäärä hahmottuu, jos kaikki mukaan lähtevä sopii lentorahtiin, ei laiteta pyöriä matkaan vaan ostetaan sitten sieltä uudet.

  Tuo talo olisi kuulostanut unelmalta, mutta sopimus on onneksi tehty - yksi asia listalta pois.

  Outoa että lapsiltakin vaadittiin noita näytteitä, meillä riitti lapsista perustarkastus, toki aika tarkka sellainen, mutta ei siis verikokeita eikä röntgenkuvia. Rokotuksiakin on jäljellä enää Twinrixin viimeinen setti - siinäkin on ihan tarpeeksi :) Tuo lepra on kyllä tosiaan aika pelottava peikko, en tosin ole huomannut irtoilevia sormia yms.

  Olisi kyllä kiva vaihtaa kuulumisia muutenkin kuin kommenttiboxin kautta, en tiedä saako lähetettyä yksityisviestejä? T:aloitteleva blogaaja

  VastaaPoista