tiistai 12. kesäkuuta 2012

Le Chambord

House Hunting matka on tehty. Siitä on jo yli viikko. Viikko on mennyt sulatellessa ja ihmetellessä. Nyt pitäisi reagoida, mutta se on niiiiiin vaikeaa.

- 14 Compoundia
- 3 koulua
- yli 20 taloa tai asuntoa

Ei yhtäkään "se on tässä" -osumaa. Ehkä vaadimme liikaa? Meillä on 3 lasta ja meidän on pakko vaatia tiettyjä perusasioita, kuten riittävä määrä makuuhuoneita ja niiden järkevää sijoittelua talossa. Lisäksi haluamme hieman extraa - muutammehan ihan vieraaseen paikkaan ja se vaatii meiltä kaikilta paljon. Lisäksi lapset haluavat talon ja puutarhan, vaikka tarjolla olisi upea Shanghai Raquet Club: Kerrostalo ei käy.

Rakastuimme Lakeside Villa -alueen moderneihin taloihin ja ilmapiiriin, emme kuitenkaan löytäneet sitä juuri meille sopivaa taloa, japanilaistyylisiin puutarhoihin ihastuimme ja tykkäsimme alueen yleisistä tiloista. Tosi hyvä paikka lapsiperheelle ilman muuta.
Jos valinnan voisi tehdä vain talon perusteella, valintamme olisi tässä:


Alue on Xi Jiao, joka on vasta valmistumassa,  mutta keskeneräinen alue sai meidät epäröimään. Löytyisikö täältä lapsille kavereita? Eläisimmekö keskellä tyhjiä luxustaloja?

Alueena yli muiden nousi Le Chambord. Alue aivan WISS koulun vieressä. Mahtava club -alue ja mikä  parasta, ainoastaan 10 min kävelymatka koululle. Ongelmana näytti olevan se, että meille mieleistä ja budjettiin sopivaa taloa ei löytyisi tältä alueelta. Kun perjantain viimeinenkin "kammotuskohde" oli käyty katsastamassa, totesimme jo, ettei tuleva asuinaluemme valitettavasti ole tämä.
Viimeinen yllätyskohde koko matkalla sekoitti pakan taas kuitenkin täysin. Kalustamaton vaalea talo, omaan makuumme liian "kultainen" kiinteä sisustus, moderni valkoinen keittiö, hieno puutarha, hyvä pohja... Nyt neuvottelemme vuokrasta ja siitä, kuinka saisimme hankittua kalustuksen oman makumme mukaan (=Kiinassa skandinaavinen IKEA).Olisiko tässä tuleva kotimme?

4 kommenttia:

 1. Hei. Olemme myöskin kolmilapsinen perhe harkitsemassa muuttoa ensi syksynä Shanghaihin. Lapsemme ovat poika 8v (kohta 9 eli menee kolmannelle), tyttö 6 v menossa ekalle ja tyttö 1v. Luen mielelläni kokemuksianne, sillä olette meitä edellä tässä projektissa. Olisin kysynyt, missä kouluissa kävitte tutustumassa ja minkälainen tuntuma näistä jäi. Minua kiinnostaisi WISS, mutta se on aika kaukana miehen toimistolta, joka on Pudongissa.
  Kommenteista kiittäen, Mia S

  VastaaPoista
 2. Hei,

  Kiva kuulla että muitakin uusia lähtijöitä on :)

  Meillä oli alunperinkin tähtäimessa koulu ja myös koti Puxin puolelta, koska mieheni toimisto on Jiadingissa.

  Kävimme WISSn lisäksi British International Schoolissa Puxin kampuksella. Kävimme lisäksi pikaisesti YCIS koululla Puxin kampuksella. Näillä molemmilla on mielestäni kampukset myös Pudongin puolella.

  Brittiläisen koulun osalta kaikki tilat ja varmasti opetuskin olisivat olleet aivan mainioita, mutta koulu tuntui meistä valtavan isolta ja secondary school, johon esikoisemme olisi mennyt, toimi ihan eri rakennuksessa ja jotenkin tuntui että olisi kivempi jos lapset olisivat edes vähän lähempänä toisiaan. Ainakin Puxin kampuksella oli suomalaisia lapsia, muistaakseni n. kymmenkunta ja siellä taisi toimia myös suomalainen vanhempainyhdistys.

  Agentti joka veti house hunting -matkamme läpi kertoi, että YCIS koulussa on paljon aasialaisia, erityisesti korealaisia ja vähemmän eurooppalaisia, mutta en menisi tästä takuuseen. Meillä tämä koulu karsiutui lähinnä sijainnin takia - haimme rauhallisempaa ympäristöä ja tämä oli lähempänä downtownia, sellainen korkeasti aidattu alue isojen kerrostalojen keskellä todella vilkkaasti liikennöidyllä alueella.

  WISS oli meille ihan ylivoimaisesti mieleisin vaihtoehto sekä tilojen että "fiiliksen" takia ja myös siksi, että suomikoulu kokoontuu WISSn tiloissa. Pudongin puolella suomikoulu on näemmä Shanghai Community International Schoolin tiloissa.

  Varoituksen sanana sen verran, että WISSn 1. luokka oli täynnä jo matkamme aikoihin, onneksi olin laittanut alustavat hakemukset jo aikaisemmin. Lopulta kouluun ilmoitettiin perustettavan myös toinen 1. luokka. Samoin Brittiläisessä koulussa 1. luokka olisi ollut täynnä, mutta olivat perustamassa rinnakkaisluokkaa.

  Kouluista yleisesti jäi tosi hyvä vaikutelma ja pelko "ummikkolapsista" putoamassa kärryiltä englanninkielisessä opetuksessa hälveni todella paljon.

  Tsemppiä teille tulevaan, ollaan yhteydessä :)

  VastaaPoista
 3. Kävittekö Forest Manorissa villoja katsastamaasa? Olisiko siitä mitään kommenttia, omaa tai muiden?

  VastaaPoista
 4. Hei,

  Me emme käyneet Forest Manorissa, koska välittäjän mukaan siellä kaikki on veeeryyy expensive! Sehän on aivan BISS-koulun vieressä ja jos siihen kouluun haluaa, ei voi parempaa sijaintia toivoa. Oman ja muidenkin kokemuksen mukaan välittäjät jotenkin kierrättävät ensin kaikissa jämäkohteissa, kasvattavatko sitten nälkää syötäessä tai epätoivoa kierroksen edetessä. Jos johonkin kohteeseen haluaa, pitää oikein vaatimalla vaatia.

  Kun kouluvalinnaksemme alkoi muodostua WISS, keskitimme etsimisen tänne suuntaan ja Raquet Clubia lukuunottamatta hylkäsimme sen alueen. Mutta esim. tänne Le Chambordille meidän piti oikein inttämällä inttää pääsyä ja valitsemamme talo oli siis kierroksen viimeinen - emmekä ole todellakaan ainoita joilla näin on ollut, taktiikkaa? En tiedä!

  Forest Manor näyttää ainakin ulospäin tosi kivalta compoundilta, sen tarkemmin en osaa sanoa!

  Parhaat talot tuntuvat menevän puskaradion kautta pois muuttavilta jo alueella asuville tai heidän kontakteilleen. Tällöin ehkä vuokran nousukin pysyy rajoissa? Vuokrat ovat nousseet rakettimaisella tahdilla ilmeisesti koko Shanghaissa.

  VastaaPoista