lauantai 11. toukokuuta 2013

Jo joutui armas aika

Tänään vietettiin Suomi-koulun kevätjuhlaa! Vuorotteluperiaatteella kevätjuhlan paikkana oli tällä kertaa lastemme koulu WISS tuossa ihan naapurissa.



Liekö osuutta viime yön jääkiekkopelin aiheuttamalla valvomisella, mutta kuvat ovat järkyttävästi sopivan sumuisia myös vieraista lapsista julkaistavaksi :) Jep, jep.

Ohjelmia oli harjoiteltu ja myös opettajat (ja samalla blogaajakollega) heittäytyivät tarvittaessa hienosti rooleihinsa.


Juhla huipentui liikuttavasti Suvivirteen ja sitä seuranneeseen Äidin lauluun. Kaikki äidit saivat lapsilta ruusun juhlan päätteeksi. 


Shanghaissa on huisisti Suomi-koululaisia!


Kaikki oppilaat saivat todistuksen ja 4 oppilasta palkittiin kunniakirjoilla. Ella sai sellaisen joulujuhlassa. Esikoisen ja keskimmäisen todistukset olivat hienot, kuopuksella on "hieman" petrattavaa osastolla käyttäytyminen ja huolellisuus ;)
 


Kesälahjana oppilaat saivat T-paidat, joissa oli Tatu ja Patu kirjojen kirjailijan ja kuvittajan tervehdys Shanghain Suomi-koululaisille.



Olen ollut valtavan tyytyväinen Suomi-kouluun. Opettajat ovat osanneet asiansa ja olen täysin varma siitä, että Suomi-koululla oli iso merkitys myös Eeron aivan yhtäkkiä ilmaantuneeseen lukutaitoon. Se oli koulun osalta pahin pelkoni tänne muutettaessa. Ajattelin ettei poika ehkä opi lukemaan ensimmäisen kouluvuotensa aikana kielten sekamelskan vuoksi. Nyt sujuu sekä suomi että englanti. Kahden kielen sekoitus on aiheuttanut pieniä ääntämiongelmia, mutta kaikkiaan aivan mieletön edistys syksystä.

Ella on saanut suorittaa Suomi-koulussa Etäkoulu Kulkurin 5. luokan suomenkielen oppimäärän. Mahdollisille tänne syksyllä suuntaaville antaisin "mittavan" kokemukseni perusteella sen neuvon, että Suomi-koulu riittää kaikilla luokkatasoilla oman äidinkielen opiskeluksi. Itse hankin kaikille lapsille Kulkurin kautta oppimateriaalit äidinkieleen, mutta pitkien koulupäivien ja kahden uuden kielen kanssa pähkäilyn lisäksi paukkuja ei ole juurikaan riittänyt Suomen materiaaleihin. Eeron kanssa olen käyttänyt vähän Kulkurin Pikkumetsän Aapisen opettajan opasta, mutta kunnia lukutaidosta kuuluu muualle kuin minulle opettajana. Tytöt eivät rehellisesti sanottuna ole edes koskeneet äidinkielen oppimateriaaleihin vaan tehneet Suomi-koulun tehtäviä. Ellalla on Kulkurin myötä ollut hieman enemmän läksyjä ja myös kokeita, mutta ei hartioita halkaisevaa määrää. Mikäli Kulkuri-kokeilu laajenee ensi syksynä myös muille luokka-asteille, otan sen ilomielin myös muille lapsille.

Suomi-koulusta on löytynyt myös kavereita sekä lapsille että aikuisille. Vanhemmilla on ainakin Puxin puolella ollut tapana jäädä koulun ajaksi hengailemaan koululle juttelemaan, lukemaan suomalaisia lehtiä, vaihtamaan kirjoja sekä ajautumaan kalliisiin heräteostoksiin Suomi-kaupasta. Kun olet tarpeeksi kauan ulkomailla, huomaat maksavasi ilolla kympin pussillisesta turkinpippureita tai tuubista suomalaista sinappia!

Suomi-koulu pidetään lauantaisin klo 9.30-11.45 Puxin puolella WISS-koululla ja Pudongin puolella SCIS-koululla. Vaikka lauantaiaamun herätys ei ole aina ollut mieleen ja meillä harrastusjuttujen puolesta lauantait olisi helpointa käyttää muuhun toimintaan, on ajankohta osoittautunut ihan hyväksi. Muutamat muut "maakoulut" kokoontuvat arkisin koulupäivän päätteeksi. En usko sen olevan kauhean hedelmällinen ajankohta oppimiselle. Lisäksi tuo vanhempien verkostoituminen on mahdollista oikeastaan ainoastaan lauantaisin, kun koulu on tyhjä muusta toiminnasta.

Suomi-koulun uusia nettisivuja odotellessa lisätietoa koulusta löytyy Shanghain Suomalaisten sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti