keskiviikko 25. syyskuuta 2013

West Hair&Spa ja paluu blondiksi

On vähän jäänyt muuton ja muun hässäkän jalkoihin tämä blogin kirjoittaminen.

Eilen tein kuitenkin jotain hyvin jännittävää, kävin nimittäin kampaajalla! Täällä tällainen rutiinitoimenpidekin on välillä vähän hasardia, lopputuloksesta ei välttämättä oikein tiedä. Väri on se jännitysmomentti, kyllä täällä leikata osataan.

Länsimaisten suosima West Hair Salon toimii täällä Shanghaissa sekä Puxissa että Pudongissa ja lisäksi Pekingissä. Puxin piste sijaitsi ennen ihan tulevan kotimme vieressä, Jinfeng roadilla. Tilat eivät olleet kovin kummoiset, enemmän tuli mieleen joku Pirjon Parturi-Kampaamo, mutta hinnoitella he osasivat jo silloin. Väri ja leikkaus hartiamittaisiin hiuksiin RMB 680 (82 €), eli ihan Suomen hinnoissa. Tupa oli aina täynnä ja kaikilla tutuilla lopputulos oli aina tosi onnistunut, silti viivyttelin viime syksynä sinne menemistä viimeiseen saakka. Hiuksia kun on päässä aika paljon ja olen kaavoihin kangistunut ihminen, pelkäsin jotain kamalaa oranssia lopputulosta. Hyvin kuitenkin meni niillä ehkä kahdella kerralla kun siellä kävin.

Nyt Puxin West Hair Salon on muuttamut Shanghai American Schoolia vastapäätä rakennettuun isoon ostoskeskukseen, Fashion Park Malliin ja on siis edelleen tulevan kotimme naapurustossa. Kuulin jo etukäteen että hinnat ovat uusien tilojen myötä tuplaantuneet, mutta avajaistarjouksena kaikista palveluista sai -50% syyskuun lopuun.


Samalla nimi on muuttunut muotoon West Hair&Spa, eikä suotta. Hoito-osasto oli iso ja upea.

Myös uusi hiussalonki on ihan eri maailmasta kuin aikaisempi paikka. Iso ja vaalea tila oli melko täynnä asiakkaita, enpä siis kehdannut kuvata.

Asiakkaiden viihtyvyyteen panostetaan, kampaamokäyntiin kuuluu n. 20 min niska-hartiahieronta ja pesupaikalla päätä hierotaan oikein kunnolla. Mukavuutta lisää täällä se, että täällä ihan ostarien partureissakin on pesupaikoilla mukavat tuolit, joissa saa pötkötellä vaakatasossa. Hukkapätkänä arvostaa sitä, ettei tarvitse roikkua niska jumissa sen lavuaarin varassa takapuoli melkein ilmassa :) Tämän hintaisessa paikassa pötköttely on tietenkin itsestäänselvyys.

Virvokkeita muistetaan tarjoilla ja aamukymmeneltä saksalaisella seurueella oli kuohuviini jäissä siivittämässä kokonaisvaltaista kampaamokäyntiä manikyyreineen ja pedikyyreineen - kateellinen, minäkö?

Salongin johtaja Dennis on tarkka ja käy tarkistamassa kaikissa vaiheissa työn jälkeä. 


 Jotenkin sain suostuteltua itseni raitoihin, vielä pelottavampaa kuin pelkkä väri. Ahneuksissani ajattelin, että nyt kun se on -50%, voin käydä sitten värjäämässä ne pois vielä tällä viikolla jos jotain kamalaa sattuu.

Hinnoittelu on todellakin käytännössä tuplaantunut. Hinnoittelu menee, kuten monessakin paikassa siten, että tekijän kokemus määrää leikkauksesta veloitettavan hinnan. Stylisti lyhentää tukan hintaan 180 RMB (22 €) kun Dennisin tekemänä siitä saa pulittaa 1280 RMB (155 €). Hinnasta päätellen minun pääni kimpussä hääri Senior Stylist listahintaan 380 RMB (46 €). Dennis käy kuitenkin yleensä itse heilumassa saksien kanssa vielä viimeistelemässä lopputuloksen.

Värien hinnat alkavat lyhyiden hiusten RMB 580 (70€) päättyen ekstrapitkien hiusten raitoihin RMB 1280 (155 €).

Tarjolla on tietenkin Jäsenyys, tuo nykyisin ah niin yleinen keino hankkia rahaa kassaan jo etukäteen. Pulittamalla RMB 3000 (365 €)  jäsenyydestä, saa listahinnoista jatkossa 25-35 % alennusta, eli mitä enemmän palveluita käyttää, sitä enemmän tuosta kolmesta tonnista saa takaisin. Yritin laskeskella mielessäni, olisiko jäsenyydessä minulle järkeä, avajaistarjouksena kun olisi saanut lisäksi RMB 1000 voucherin. Silti päätin jättää tarttumatta tarjoukseen. En usko että tulen Westin spa-palveluita kovasti käyttämään. Hinnoittelu on jo valmiiksi aika paljon korkeampi kuin monessa muussa hyvässä paikassa ja ihan uuden kotimme vieressä sijaitsee mm. samalla lailla ylellinen ja ihana Dragon Fly.

Toisaalta, ehkä tulen katumaan katkerasti, uusi vaalea pääni ajaa minut ehkä takaisin värjäyskierteeseen josta pyristelin eroon n. 10 vuotta sitten.


Hah-hah-haaa...West Hair&Spa (Puxi)
2 Floor Fashion Park Mall
569 Yunle Road, Minhang District
(SAS-koulun vieressä)

2 kommenttia:

 1. Hieno uusi tukka! Ja rouva itse näyttää nippa-nappa kaksikymppiseltä :)
  Miksihän muuten Suomessa kampaamoissa on niin kamalat pesupaikat? Tai ehkä käyni vaan liian halvoissa paikoissa... niissä Pirjon partureissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä olen vanhana tykästynyt silmälaseihin kun ne peittää rypyt ;)

   Sanopa muuta. Muistan kultaisella 80-luvulla kun permis oli tosi hot ja siinä pesupaikalla piti roikkua ikuisuus kun ne huuhteli niitä kiharoita. Aivan selkä jumissa aina sai lähteä kampaajalta.

   Poista