lauantai 26. tammikuuta 2013

Tervetuloa Käärmeen Vuoteen

Maailmassa on kauheasti isoja juhlia, joista ei meikäläisen kalenterin mukaan elävä eurooppalainen tajua mitään.  Toki tiesin kiinalaisten juhlivan omaa uutta vuottansa, mutta juhlinnan suuruus yllätti silti.

Juuri vietimme joulua, ja koska kiinalaiset tykkäävät kullasta, punaisesta ja koristeellisesta, on joulu passeli juhla verhota kaikki koristeelliseen bling blingiin, vaikka se ei todellakaan ole mikään juhla täällä Kiinassa.

Sen sijaan vuoden ylivoimaisesti tärkein juhlakausi on alkanut heti joulun jälkeen! Kiinalainen uusivuosi on heille, kuten joulu meille! Ja vasta silloin koristelu suorastaan räjähtää! Ja se ihan oikeasti ylittää kaiken kullan ja punaisen käyttämisen suhteellisuuden rajat. Ne vaan humpsahtavat käsiin!!!! Kun luulit nähneesi paljon punaista ja kultaa, näet yhtäkkiä enemmän!

Koululaisilla on noin kuukauden loma (siis kiinalaisten koulujen lapsilla) ja esimerkiksi Ayille maksetaan lomapalkkana jokunen määrä seteleitä punaisessa kirjekuoressa. Ja kirjekuoren sanoma on tiedettävä tarkaan! Valitessasi nätin kuoren, jonka merkki kertoo toivottavasti ensi vuoden olevan paremman kuin tämä mennyt, saat ehkä etsiä uutta ayia!

Kaupat ovat jo aikaa sitten täyttyneet ulvovan punaisesta ja kultaisesta rekvisiitasta. Kukkatorin putiikit ovat muuttuneet myymään uudenuoden krääsää ennen kuin vuorokausi joulusta oli ehtinyt vaihtua. Jokainen edes jotenkin toiminnassa oleva kauppa ripustaa punaiset silkkilyhdyt roikkumaan markiiseistaan ja kaikkki koristavat kotinsa asiaankuuluvalla rekvisiitalla.









 Tuleva käärmeen vuosi saa tottakai päähuomion kaikessa!


Onnea siis kaikille teille, joiden syntymävuodet ovat: 1917, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001 ja 2013!

Koska perheessämme luikertelee käärme, selvitin huvikseni kavereiden ja sukulaisten kiinalaisten horoskooppien luonteenpiirteitä. Yksi löytyi ylitse muiden!

Siskoni juhlii nyt viimeisiä päiviä kiinalaisen horoskoopin mukaista syntymäpäiväänsä, hän on kuin onkin LOHIKÄÄRME! Eli se poikkeuksellisin ja arvokkain - ainoa taruolento! En olisi voinut ajatella löytäväni henkilöä kuvaavampaa horoskooppia :) Tähän on pakko uskoa! Vuosi 1976:

"Voimakkaasti henkisinä ihmisinä lohikäärmeissä on ainesta taiteilijoiksi ja työhön, jossa on osattava nähdä ja luoda uusia ideoita. Lohikäärmeen ajamat hankkeet eivät koskaan sorru pelkkään haaveiluun, vaan niissä on aina mukana myös vakavamielisyyttä ja järkeilyä. Niiden toteutuksessa on myös määrätietoisuutta, ja lohikäärmettä voi olla hankalaa saada luopumaan kerran hyväksi näkemästään suunnitelmasta"

En enää ihmettele, miksi ihmeessä käytin perheemme hyvin harvinaiset mökkipäivät sutimalla yhden mökin kattoa ja vaarin rakentamaa takkaa,  sekä pääsiäisenä että juhannuksena. Ja ihan mielellään!


Itse olisin ehkä sikana, jonka luonteenpiirteenä ovat kärsivällisyys, ymmärtäväisyys ja sovittelevuus, vaan loputtomasti suunnitellut ja miettinyt, mutta lohikäärmesiskoni näki, vaati ja toteutti! Ja olemme molemmat niiiiiiiiin iloisia lopputuloksesta!


Joka on vasta hyvä alku! Lohikäärme juhlii seuraavan kerran vasta vuonna 2021! Ehkä emme odota niin kauaa, vaan tämä sika saattaa alkaa sisustaa yhdessä koiraäidin kanssa!

2 kommenttia:

  1. Varmasti ikimuistoinen kokemus on tuo kiinalaisten uusi vuosi. Oli pakko käydä katsomassa oma horokooppi, joka on tiikeri. "...ylevä kärsimyksissä, Innostuu haasteista ja on taipuvainen idealismiin." Heikki allekirjoitti ja kertoi heti arjen esimerkinkin tuohon"ylevä kärsimyksissä":)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myös minä olen ylevä kärsimyksissä :) Tosin aina välillä pitää sen toisen Heikin kanssa hieman neuvotella kärsimyksen todellisesta suuruudesta...

      Poista