tiistai 19. helmikuuta 2013

Lomatunnelmia

Heräsimme aamulla lumipyryyn eilisen tauottoman vesisateen jälkeen.


Oiva aamupäivä järjestellä valokuvia ja kirjoittaa samalla lomasta.

Lomailimme siis Thaimaassa, Phuketin Bangtao Beachilla. Vaikka yleensä kaikkein näppärintä on etsiä itse hotelli ja varata se suoraan, alkoi joulukuun alussa tämä vaihtoehto tuntua neulan etsimiseltä heinäsuovasta. Niinpä luovutimme homman suosiolla matkatoimistolle, joka antamiemme toiveiden perusteella etsi meille vaihtoehdot valmiiksi. Tässä vaihtoehdossa hyödyimme myös matkanjärjestäjien kiintiöistä ja ehdoista. Pari hotellia joita olin itse kysellyt, tarjosi lähestulkoon ei-oota ja koko hinta olisi pitänyt maksaa seuraavana päivänä ilman peruutusmahdollisuutta: no, no. Samat hotellit olisi saanut paremmilla ehdoilla matkatoimistomme kautta.

Real Asia Holidays etsi meille kaikkiaan 8 vaihtoehtoa eri paikoissa ja niistä valitsimme perheäänestyksellä Sunwing Resort & Spa Bangtao Beach -hotellin ja samalla Bangtao Beachin, joka on yksi Phuketin läntisen puolen rannoista. Ranta oli yksi tärkeimmistä valintaan vaikuttaneista asioista ja sen suhteen osuimme nappiin.

Itse hotellin ranta oli porukan paljouden vuoksi melko härdelli, mutta heti hotellialueen ulkopuolella aukesi pitkä ja käytännössä autio, kilometrejä pitkä hiekkaranta, jossa pyyhkeen olisi voinut levittää ylhäisessä yksinäisyydessa hiekalle tai vuokrata aurinkotuolin pikkukioskeista. Puhdasta valkoista hiekkaa, kristallinkirkasta vettä ja loivasti, mutta kuitenkin riittävän nopeasti syvenevä hienohiekkainen ranta.


Hotellin olivat kansoittaneet pääasiassa ruotsalaiset lapsiperheet. Jälkimmäiselä viikolla joukossa oli myös jonkin verran kiinalaisia. Paikka olikin ehdottomasti "jätte bra" vaunujen ja pienten lasten kanssa liikkuville.

Todella hyvää oli se, että 4 isompaa allasta ja lukuisa määrä pieniä kahluualtaita jakoi porukan sopivasti. Pienet pulikoivat omissa altaissaan ja isommilla oli tilaa peuhata syvemmissä altaissa. Aina jostain löytyi myös se rauhallinen paikka lueskella kirjaa ilman että vesi roiskuu päälle.Kaikki allaskuvat näyttävät olevan pilvisellä säällä otettuja :)

Huoneet olivat ehkä hotellin luokitukseen nähden pienoinen pettymys. Sinänsä ihan tilava ja siisti kahden huoneen kokonaisuus alkoi jo kaivata remonttia. Toisaalta edellisen loman Cape Panwa -suitea voi olla omassa rankingissani vaikea ylittää.

Hotellissa oli pari ravintolaa:  laadukkaampi pihvipaikka sekä "pastaa&hampurilaisia" -kuppila. Me suosimme rannalla olevia pieniä paikkoja. Rannalla syömisessä on mukavaa sekin, että välillä voi puuhailla hiekkaleikkejä tai vähän voimistella :)Ehdottomasti matkan kohokohtiin kuului tyttöporukalla tekemämme saarireissu! Lähdimme pikaveneellä merelle päivänä, jolloin tuuli jo satamassa lupaili aika kovaa merenkäyntiä.Asetuimme reteäsi keulapaikoille, vaikka reissun opas kyseli haluammeko varmasti istua siellä, koska matka voi olla hiukan pomppuisa. "Hiukan" oli kaikkien aikojen vähättelyä. Iso moottorivene sinkosi aaltojen harjalla ilmaan ja läjähti takaisin veteen sellaisella voimalla, että kiinni sai todella pitää. Seuraavana päivänä vähän joka paikkaa kolotti. Aivan mahtavaa!

Osan päivästä vallinnut pilvinen sää latisti valokuvia, mutta ei tunnelmaa.Snorklailua....


Apinoita...Joita ihastelimme vain veneestä käsin, koska vähän aikaisemmin joku apina oli purrut turistia ja retkemme järjestäjä oli tehnyt päätöksen ettei apinarannalla nousta maihin.


Loikkimista veneen katolta turkoosiin veteen...


Lisää snorklailua ja uiskentelua...


Ja retken lopuksi massaturismia: Maya Bay


 Vaikka paikka ei jäänyt mieleen sellaisena, että juuri tänne on pakko päästä uudestaan, oli loma tietenkin aivan ihana ja saimme juuri sitä mitä menimme hakemaan: lepoa, lämpöä, aurinkoa, uimista ja hyvää ruokaa! Sekä tietysti yhdessäoloa!

2 kommenttia:

 1. Heips.Kivoja kuvia!
  Me olime Bangtao Beachilla... hmmm... neljä vuotta sitten (piti äkkiä laskea lasten ikiä apuna käyttäen) ja silloin paikka oli aika uusi pakettimatkakohde Phuketissa ja paikka oli tosi hiljainen. Pari räätäliä ja ravintoloita juuri parin viikon tarpeiksi. Mutta me tykkäsimme juurikin tuon rauhallisuuden takia. Ja ranta oli hieno. Teimme retken mantereelle Kao Sokin luonnonsuojelualueelle ja se oli tosi kiva reissu.
  Teilläkin näyttää olleen kivoja retkiä.
  Mia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,

   Itseeni vetoaa myös juuri tuo hiljaisuus ja hiljaista siellä on edelleen. Karsisin jopa noi ruotsalaiset pois ja pötköttelisin jossain palmusaarella. No, ehkä muu perhe tulisi hulluksi. Teidän Vietnamin kohde vaikuttaa aivan ihanalta!

   Meillä kävi retkien yms. kanssa vähän silleen vanhanaikaisesti, että päivät vaan kuluivat ja yhtäkkiä hups huomasimme, että nyt täytyy alkaa toimia jos jossain halutaan käydäkin :)-Marita-

   Poista