maanantai 10. maaliskuuta 2014

Kohti kesää

Kävimme eilen Ompun kanssa ottamassa verikokeen rabieksen vasta-aineiden toteamista varten. Jotenkin taas jätin tämän viimetinkaan.

Pohdimme pitkään, mitä Ompun kanssa teemme. Ayi olisi ehkä huolehtinut herrasta ja Heikin loma on vain se normaali neljä viikkoa. Mutta ajatellen edellisen kesän onnea, kaikkea vapautta, merta ja järviä.... Ja sitten kennelin häkkiä jne. Omppu rakastaa ayi:a, se ei olisi se ongelma, vaan muistot kesästä meillä ja Ompulla.

Me tähtäämme paluumme siten, että ehdimme juhannukseksi mökille. Tämä tulee olemaan erilainen. Todellakin niin erilainen. En osaa edes ajatella mökkiä ilman Hannua, joka heitti meille juttuja kaikesta siitä, mitä he porukalla puuhasivat lapsuudessaan jossain liiterin vintillä.

Hannu oli se sukupolvien jatkumo, joka kertoi ne hassut jutut ensin meille ja sitten lastenlapsille. Ella sanoi eilen: "Mutta nyt ei ole ketään, joka kertoisi Pierisjuttuja, paitsi se Timppa!"

Totta. Mökin osalta kaipaamme vaaria aina ja ikuisesti. Mutta me kaipaamme myös naapurin Hanskia, sitä tyyppiä, joka kertoi niitä juttuja.  Oli aina positiivinen ja hauska.

Jos me jotain odotamme, se on pääsy mökille. Kaikki ei ole entisellään, mutta siitä se taas lähtee! Poltamme kokon menneille sukupolville: Eero, Toini, Pirkko, Risto, Harri, Hannu, Annukka.

3 kommenttia:

 1. Anteeksi, minun pitää kysyä tuosta vasta-aineiden määrityksestä.. Eikö kerta riitä, jos pitää Rabies-rokotuksen voimassa? Tämmöinen käsitys minulla on.. Meillä on suomesta tuotu kissa mukana täällä Shanghaissa ja mielestäni yksi vasta-ainemääritys riittää, kun muistaa aina rokotuttaa Rabieksen ajallaan ennen vuoden kulumista umpeen. Olenkohan oikeassa vai oletko saanut erilaiset ohjeet?
  Me ollaan palaamassa kesällä kokonaan takaisin Suomeen ja kissallekin pitää saada paperit kuntoon matkustamista varten.. Mietin vaan että olenko saanut erilaiset ohjeet, sehän ei oo täällä mitenkään kummallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Jep, jep. Tämähän on siis hyvinkin mahdollista. Minä tätä kysyin ja sanottiin että pitää ottaa uudestaan, mutta enpä ihmettelisi vaikka ei tarttiskaan. taas meitä vedätettiin.

   Mulla on lisäksi se ongelma tässä, että meillä ei ole yhtään kopiota edellisestä vasta-ainemäärityksestä. Karanteenibyroossa Shanghaihin palattaessa ne otti alkuperäisen ja kopion joka mulla oli, enkä sitä sitten edes tajunnut takaisin kysellä, koska ajattelin että pitää kuitenkin uudestaan tuo ottaa.

   Yritin etsiä tietoa tuosta vaikka meidän osaltamme vahinko on jo tapahtunut ja rahat maksettu, mutta enpä löytänyt. Kannattaa varmaan vielä varmistaa jostain, siinä kun on kuitenkin se 90 päivän sääntö.

   Pitääpä ottaa nyt sitten sata kopiota siitä paperista jos läpi menee, että kun täältä lopullisesti poistumme, ei taas tartte tuota maksaa jos sitä ei kerran tarvita.Kiitos tästä tiedosta siis!

   Poista
 2. Kyselin tästä asiasta.. Meillä vasta-aineet on siis otettu jo Suomessa meidän kissalta ihan pentuna ennen Shanghaihin matkustamista. Tein täällä sitten mokan ja Rabies rokotettiin ajallaan, mutta paikka oli paikallinen lääkäri, ei siis tämä virallinen Shenpu- klinikka.. No, kyseltyäni asiasta, sain vastauksen täältä Shenpu-klinikalta että kaikki, myös vasta-ainemääritykset tarvii tehdä uudestaan, koska rabies on rokotettu kerran "laittomassa" paikassa.. Tämän kuultuani, mentiin kaverin kanssa suoraan Jialiang-kenneliin Jenny-lääkärin juttusille ja hän taas sanoi, että vasta-ainemäärityksiä ei tarvii uusia. Ottaa vaan seuraavat rokotukset virallisessa paikassa ja huomioi että Rabies rokotetaan 30 pv ennen matkustamista, vaikka kyseessä on jo kolmas rokote meidän kissalle.. Olen päätynyt nyt siihen kaiken ristiriitaisuuden vallitessa tässä maassa, että hoidan itse rokotukset kissalle virallisessa paikassa huhtikuun aikana.. Mutta otan Jialiang-kennelistä palvelun siihen, että he laittavat paperit kuntoon kissalle matkustamista varten. Sehän tapahtuu viimeisen viikon aikana ja silloin pitää käyttää kissa vielä terveystarkistuksessakin ennen lentoa.. Ajattelin niin, että ehkä oma stressi vähän helpottaa, kun voin luottaa, että he tietävät mitä ja miten papereissa pitää lukea, että kissa pääsee turvallisesti Suomeen..

  VastaaPoista