tiistai 3. kesäkuuta 2014

Emilian Xi'an


Kahden viikon kuluttua meidän pitäisi olla Suomessa! Hip hurraa. Tällä kertaa kuitenkin vain kesäloman ajan. Kolmas vuosi täällä on tosiasia. Näin kiinavuoden lopuksi vielä Emilian (11 v) matkakertomus Xi'anista. Viides luokkataso teki opintomatkan Xi'anin exhibitionista selvittyään. Reippaat 5.luokkalaiset matkustivat ilman vanhempia neljän päivän reissulle. Puheenvuoro siis Empulle:


Kuva: www.wiss.cn

Kuten tuossa juuri huomauttettiin meillä oli tämmöinen luokkaretki Xi'aniin. Me menimme moneen eri paikkaan ja teimme erilaisia juttuja, kuten:  Kävimme katsomassa Terracotta sotilaat. Kävimme myös tutustumassa niiden pienien kopioiden tekemiseen. Kävimme Muslimi kadulla ja myös monessa muussa Xi'anin paikassa missä pitäisi todellakin käydä jos menee Xi'aniin.

Menimme ensimmäisenä päivänä katsomaan hienoja terracotta sotilaita ja sitten pääsimme itse tekemään meidän omat sotilaamme. Aluksi aloitimme pienellä kierroksella tehtaan läpi. Ja se tehdas oli itse asiassa kaikista tehtaista ensimmäinen, joka aloitti tekemään pieniä kopioita terracotta sotilaista. Me  teimme meidän omat kopiomme ja se savi, jota me käytimme, oli samaa kuin oikeissa sotilaissa oli käytetty silloin monta tuhatta vuotta sitten, joten se oli aika heikkoa. Juuri siksi me emme uskaltanneet pistää niitä tuleen valmistumaan ja kovettumaan ja juuri tästä syystä patsaat rikkoituivat niin helposti. Omaltani lähti pää.Muslimi katu on vanha katu joka on lähellä Xi'anin keskustaa. Se on erittäin vanha ja ja antiikkinen. Valitettavasti kameran muisti oli täynnä joten täältä ei ole kuvia. Se on yksi paikoista jonne pitäisi mennä jos vierailee Xi'anissa. Sitä kutsutaan Muslimi kaduksi sillä kauan aikaa sitten vain muslimit asuivat siellä. Se oli heidän uskontonsa keskus. Nyt se on enimmäkseen tori jossa myydään esimerkiksi: Pieniä Muslimi snackejä (olen maistanut joitakin ja aika hyviä jos voi sanoa), rihkamaa (koruja, leluja, ja muuta tälläistä) ja siellä on myös kiinalaisia ravintoloita (todella paljon) Me kävimme myös siellä ja pelasimme risti-nollaa. Säännöt olivat helpot: 2 joukkuetta, jokainen joukkue saa 15 Rämpylää. Ja vuoroillaan heidän pitää ostaa jonkinlainen muslimi-kiinalainen välipala (listalla on snackejä mistä voi valita) ja jokaisen joukkueesta pitää maistaa tätä välipalaa että voivat merkitä sen ruudukkoon. Jolla on ensiksi rivi voittaa. Saimme mös aikaa shoppailla, ja sen jälkeen menimme syömään yhteen niistä monista ravintoloista.

Päiväni Xi'anissa olivat aika mukavia vaikka herätys oli 6:45 joka aamu ja hotelliin tultiin kello 8 tai 9 illalla! Ja olimme bussissa aika paljon ja tarjolla oli vain ja ainoastaan kiinalaista ruokaa. Mutta kaikki ohjelma ja aktiviteetit olivat hyvin järsjestetty ja olivat myös hauskoja. Minulla oli rankkaa mutta kyllä se oli sen arvoista kun pääsi näkemään noin paljon hienoja nähtävyyksiä!

T:Emilia

2 kommenttia:

  1. Ihana kertomus mun lempparikaupungista! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli tosi kiva reissu tahoillamme lempparikaupunkiisi. Kohta on lähtö sinne Suomen lempparikaupunkiin! Ihanaa kesää Kati perheeineen! T.Marita

      Poista